Kek Lapis Buah Coklat
RABIAH AMIT
10 biji telur
1 1/2 gelas gula halus
450gm mentega
397g (1tin) susu manis
1 camca teh vanilla
2 gelas tepung roti gala
1/2 tin kelapa kering
90 keping coklat cadburry @ Van houten
Pewarna coklat dan kuning
Cara:
1. Pukul telur & gula hingga kembang
2. Pukul mentega berasingan dan masukkan susu & vanilla
3. Campurkan kedua-dua adunan tadi dan gaul rata-rata
4. Kaup balikkan tepung roti dan kelapa kering.
5. Kemudian campurkan adunan mentega dgn adunan roti dan kelapa
6.Gaul hingga rata
7. bahagi kepada 2 bahagian dan diberi warna kuning dan coklat
8.Tuangkan warna kuning dahulu dan bakar sehingga masak. apabila masak susunkan kepingan coklat tadi dan tuangkan adunan coklat tadi.
9. Buat begitu sehingga habis
10 biji telur
1 1/2 gelas gula halus
450gm mentega
397g (1tin) susu manis
1 camca teh vanilla
2 gelas tepung roti gala
1/2 tin kelapa kering
90 keping coklat cadburry @ Van houten
Pewarna coklat dan kuning
Cara:
1. Pukul telur & gula hingga kembang
2. Pukul mentega berasingan dan masukkan susu & vanilla
3. Campurkan kedua-dua adunan tadi dan gaul rata-rata
4. Kaup balikkan tepung roti dan kelapa kering.
5. Kemudian campurkan adunan mentega dgn adunan roti dan kelapa
6.
7. bahagi kepada 2 bahagian dan diberi warna kuning dan coklat
8.Tuangkan warna kuning dahulu dan bakar sehingga masak. apabila masak susunkan kepingan coklat tadi dan tuangkan adunan coklat tadi.
9. Buat begitu sehingga habis
No comments:
Post a Comment