Thursday, December 31, 2009

KEK GADO-GADO

Resepi dari buku anak Sarawak Norlia Marzuki .



KEK GADO-GADO

15bj telur-pakai 5 biji putih
345gm mentega
180gm tepung biskut marie
150gm serikaya
75gm susu manis
75gm horlick
75gm gula halus
½ sudu the esen ros
Warna merah,hijau,perasa coklat

Mentega, susu ,serikaya dan esen dipukul putih lalu ketepikan
Pukul putih telur dang la hingga kembang baru masukkan merah telur dan pukul lagi
Masukkan adunan mentega lalu gaul rata dan masukkan tepung biskut, horlick lalu gual rata
Bahagikan 3 warna dan kukus 1 lapis 3 warna. Bautlah 3 lapis,setiap lapis kukus selama 10-12 minit. Penghabisan kukus 30 minit
Tin pembakar berukuran 8 x 8 x 3 inci, tutup tin dgn kertas timah

No comments:

Post a Comment