KEK LAPIS MATA KUCING
Jamie Jong
KEK LAPIS MATA KUCING
Bahan-bahan
250g mentega
180g gula halus
100g biji gajus-panggang dan kisar sehingga halus
120g tepung biasa’1 sudu the serbuk penaik
300g prun
200g ceri merah
150g biji gajus panggang
Pes hijau pandan dan coklat emulco
CARA MEMBUAT
1. Gaulkan mentega dan gula sehingga ringan dan lembut. Masukkan telur satu demi satu, pukul sehingga rata untuk setiap tambahan.
2. Ayak tepung dan serbuk penaik bersama-sama, diramas menjadi adunan mentega. Masukkan serbuk biji gajus, ambil 300g adunan dan dicampurkan coklat emulco dan dibahagikan kepada 4 cawan. Campur pes pandan kepada adunan selebihnya.
3. Penyediaan Mata Kucing: Selit ceri merah ke dalam prun. Isi pusat ceri merah dengan biji gajus yang dipanggang.
No comments:
Post a Comment