Sunday, November 8, 2009

KEK LAPIS MATA KUCING



KEK LAPIS MATA KUCING
Jamie Jong

KEK LAPIS MATA KUCING

Bahan-bahan

250g mentega

180g gula halus

100g biji gajus-panggang dan kisar sehingga halus

120g tepung biasa’1 sudu the serbuk penaik

300g prun

200g ceri merah

150g biji gajus panggang

Pes hijau pandan dan coklat emulco

CARA MEMBUAT

1. Gaulkan mentega dan gula sehingga ringan dan lembut. Masukkan telur satu demi satu, pukul sehingga rata untuk setiap tambahan.

2. Ayak tepung dan serbuk penaik bersama-sama, diramas menjadi adunan mentega. Masukkan serbuk biji gajus, ambil 300g adunan dan dicampurkan coklat emulco dan dibahagikan kepada 4 cawan. Campur pes pandan kepada adunan selebihnya.

3. Penyediaan Mata Kucing: Selit ceri merah ke dalam prun. Isi pusat ceri merah dengan biji gajus yang dipanggang.

No comments:

Post a Comment